Canisterapeutické desatero

 

  1. Před vstupem do zařízení je pes čistý (srst, tlapky) a upravený (v případě nepříznivého počasí nosíme sebou vždy  hadřík, ručník na utření) = hygiena psa.
  2. Pes je každoročně komplexně přeočkován (parvoviroza, leptospiroza, psinka, vzteklina,…) a minimálně 2x ročně odčervován (doložit očkovacím průkazem) – jen zdravý pes může pracovat.
  3. Canisterapeut se v zařízení přezouvá, je vždy čistě oděn, upraven.
  4. Pes má vždy v zařízení k dispozici misku s vodou.
  5. Doporučení: Uzavření písemné smlouvy se zařízením ( datum, čas návštěvy,…). Záleží na vzájemné dohodě.
  6. V zařízení: před první návštěvou se prokáže platným Certifikátem canisterapeutického týmu, Očkovacím průkazem psa. CT tým je označen – psovod tričkem a pes košilkou.
  7. Se psem pracuje canisterapeut pouze tehdy, je-li pes i psovod v optimální fyzické a psychické kondici.
  8. Canisterapeut nikdy nezůstává s klientem při práci o samotě. Trváme na přítomnosti odpovědného personálu a dbáme jejich pokynů.
  9. Canisterapeut od psa neodchází, nenechává ho v žádném případě s klientem, ani s personálem samotného (za svého psa nese zodpovědnost psovod).
  10. Jeví-li pes známky únavy, pes neochotně pracuje ( je nervozní, těkavý) canisterapii ihned ukončíme a věnujeme mu prostor pro odpočinek, regeneraci sil, vyběhání na bezpečném místě,... (pes po terapii v klidu načerpá síly).
Převzato ze stránek Pomocné Tlapky-Canisterapie

 

Dne 29.5. 2019 jsme obdrželi dotaci ve výši 15 000 kč od Města Chodov díky této dotaci budou mít naši pejsci nové výběhy v naší stanici na Hřebenech. Děkujeme moc 

 

20,5,2019 jsme obrželi dotaci od Karlovarsého kraje na provoz ve výši 50 000 kč . Děkujeme tímto Paní hejtmance Janě Mračkové Vidumetzové za kladný přístup k naší činnosti. Prostředky poskytnuté karlovarským krajem významnou měrou pomohou k udržení canisterapie na současné úrovni bez nutnosti omezování služeb. Děkujeme moc